Öppet Onsdag-Torsdag 18-21 Söndag 10-16
kontakt@hanaslov.se

Välkomna till Hanaslövsbacken!

Välkomna till Hanaslövsbacken!

januari 22, 2021
markus

OBS! Liftkort kommer INTE att säljas på plats!
Endast online försäljning av liftkort på https://hanaslov.se/liftkort/

Om du ska hyra skidor se till att vara på plats i god tid då dom bara kan ta in ett begränsat antal i lokalen!

På lördag öppnar vi Barnbacken och Liftbacken!

Alvesta kommun är glada över att tillsammans med Friluftsfrämjandet Alvesta och Alvesta SOK kunna öppna vinterverksamheterna i Hanaslöv.
På grund av Covid 19 har flera förändringar och anpassningar gjorts mot föregående år.
Vi vet att trycket och efterfrågan är stor men det är helt avgörande att alla tar ansvar och följer de restriktioner och anpassningar vi gör.

Inför vintern 2021

– Liftkort kommer endast att säljas digitalt. Du kan köpa din biljett via www.hanaslov.se och du kan betala med kort eller via swish.

– En begränsning på 150 platser per pass kommer att införas och du måste ha löst biljett innan du kommer till anläggningen. Antalet platser baseras på liftens kapacitet och utifrån detta ser vi köer ska kunna undvikas.

– Endast halvdagskort kommer att kunna köpas. Det innebär kväll 18-21 (150 platser) lördagar och söndagar kommer vi att ett pass mellan 10-13 (150 platser och ett pass mellan 13:30-16:30 (150 platser). Under helgerna kommer liften att stängas mellan 13:00-13:30 för att de som varit på förmiddagen ska kunna lämna plats för nya besökare.

– Värmestugan kommer helt att stängas för att minska trängsel. Istället kommer en toalettvagn att finnas på plats.

– Vid liftarna kommer liftpersonalen att ha en mer tillbakadragen roll och självservice kommer att gälla. Detta för att minska kontaktytorna mellan dig som besökare och liftpersonalen. Liftpersonal kommer att finnas på plats men ett större ansvar vilar på dig som besökare.

– Kioskförsäljning som vanligtvis sker inne i Hanaslövsgården kommer att ske genom en lucka i väggen. För mer information om öppettider för kiosken/försäljning se www.hanaslov.se

– Samma ansvar vilar på dig inför ditt besök i Hanaslöv som i övriga samhället, har du minsta symptom kopplat till Covid 19 ska du inte besöka anläggningen utan följa de riktlinjer som finns.

Från Alvesta kommun, Friluftsfrämjandet Alvesta och Alvesta SOK ser vi fram emot att kunna erbjuda en vintermötesplats anpassad utifrån rådande pandemi.
Vi behöver hjälp av er som besökare att de regler vi har satt upp följs och hoppas att du som besöker oss har förståelse och respekt för de anpassningar vi gör.

Tahand om varandra och ses i backen!

Bilderna är tagna vid lunch idag fredag